Centar za balkanske i bliskoistočne studije organizuje Dane palestinske kulture

Centar za balkanske i bliskoistočne studije organizuje Dane palestinske kulture

Svečano otvaranje izložbe Palestina – priča i boja na manifestaciji „Dani palestinske kulture“ u Bosni i Hercegovini bit će upriličeno u ponedeljak 21. novembra 2016. godine sa početkom u 17:00 sati u Collegium Artisticum-u, centar Skenderija, Sarajevo.

Manifestacija će svakodnevno trajati do 24. novembra a posjetioci će uz kulturno umjetnički program moći vidjeti izložbu “Palestina – priča i boja”, prisustvovati panel diskusijama o položaju Palestinaca u BiH, palestinskom pitanju na bh. medijskoj i političkoj sceni, o tome šta Bošnjaci mogu naučiti od Palestine te vezama između Bosne na zapadu i Palestine na istoku.

Program će se održavati od 14 do 20 sati, a raspisan je i konkurs za najbolju sliku, literarni rad i osvrt (prikaz) jedne od panel diskusija. Radovi se putem pošte mogu dostaviti do 15. decembra u prostorije Centra za balkanske i bliskoistočne studije, Olimpijska 30, Sarajevo. Za najbolje radove koje ocijeni stručni žiri osigurane su vrijedne nagrade, a rezultati će biti objavljeni 15. januara 2017. godine.

 

plakata-finalni

cbbs.ba